Om Wellsec

Industrigrindar
Stockholm

En industrigrind från varumärket Wisniowski, tillsammans med Wellsecs spetskunskap, ger funktionalitet, säkerhet och estetik.
Vi jobbar inom Stockholm med omnejd.

Vi säkrar upp din fastighet med stil

Hållbarhet och teknologi

Slagportar

Effektivt skydd

Varmförzinkning är en effektiv och ekonomisk teknik både i tillverkningsprocessen och under användningen. Varmförzinkade Wisniowski-stängsel kräver ingen extra ytbehandling under flera år. Under användningsperioden finns det inget behov av att ytterligare rostskydda delarna med dyra rostskyddsmedel som det är i fallet med andra, traditionella stängsel. Förzinkat stål kan återvinnas och skräpar inte ner eller belastar miljön.

System Duplex — Dubbelt skydd

I en kombination av egenskaper som varmförzinkning och pulverlackering har Duplex-system en förlängd användningstid för Wisniowskis stängsel. Hela tiden, oberoende på väder, kan vi vara säkra att fastighetsstängsel från Wisniowski kommer att se snyggt ut. Användning av RAL-färgpalett ger möjlighet att välja rätt färg på skyddslager av polyester.

Som håller i flera år

Alla delar som ingår i fastighetsstängsel Wisniowski behandlas på det bästa sättet för att skydda mot rost som förzinkning och pulverlackering. Zinklager fås genom att doppa först kemiskt rengjord konstruktion i flytande zinkbad, det skyddar Wisniowski-stängsel mot rostangrepp under flera år.

Beprövade i alla förhållanden

Wisniowskis förzinkningsprocess motsvarar europeisk standard SS-EN ISO 1461 som garanterar rätt kvalitet på förzinkade produkter. Zinklager är motståndskraftig mot så väl höga som låga temperaturer samt UV-strålning. Det är tack vare sådana egenskaper som kan garantera mest gynnsamma rostskydd för stålytor.

FAQ
Industrigrindar Stockholm

Skjutgrindar har flera fördelar, inklusive:

 • Optimal utnyttjande av utrymme: Skjutgrindar tar upp mindre utrymme jämfört med svängbara grindar, vilket gör dem lämpliga för platser med begränsat utrymme.
 • Smidig och tyst drift: Skjutgrindar kan öppnas och stängas jämnt och tyst, vilket minskar störningar och ger en bättre användarupplevelse.
 • Långvarig hållbarhet: Skjutgrindar är vanligtvis konstruerade av robusta material som stål eller aluminium, vilket ger dem långvarig hållbarhet och motståndskraft mot väder och yttre påverkan.
 • Anpassningsbarhet: Skjutgrindar kan anpassas efter olika behov och kan utrustas med tillbehör som fordonsdetektorer, fjärrkontroller eller säkerhetssystem för att förbättra funktionaliteten och säkerheten.

Se våra senaste inlägg på Facebook

Det finns olika typer av skjutgrindar tillgängliga, inklusive:

 • Manuella skjutgrindar: Dessa grindsystem öppnas och stängs manuellt genom att skjuta grinden längs en spårning på marken.
 • Motoriserade skjutgrindar: Dessa grindsystem är utrustade med en motor och kan öppnas och stängas med hjälp av en fjärrkontroll eller ett knappsats.
 • Automatiska skjutgrindar: Dessa grindsystem är integrerade med tillträdeskontrollsystem och kan öppnas automatiskt genom att använda identifieringsmetoder som kortläsare eller nummerplåtsdetektorer.

Wellsec är återförsäljare av Wisniowski som är ett varumärke inom tillverkning och försäljning av olika typer av byggnadsprodukter samt lösningar. De är välkända för sina innovativa och högkvalitativa produkter inom områden som garageportar, industriportar, stängsel, grindar och dörrar.

De populäraste grindarna från Wisniowski är i serierna LUX, STYLE samt HOME INCLUSIVE. När det kommer till glaspartier är Futuro och Aluprof. 

Vi leverar och installerar främst i Stockholm samt Mälardalsregionen. Befinner du dig utanför dessa regioner är du varmt välkommen att kontakta oss så kikar vi på möjligheterna tillsammans.

Tack vare Wasa Kredit erbjuder vi delbetalningslösningar som är anpassningsbara, se prisexempel ovan. Ta kontakt med oss så berättar vi mer om vilka delbetalningsmöjligheter som finns. 

Vid användning av skjutgrindar är det viktigt att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder för att förhindra olyckor och skador. Här är några säkerhetsåtgärder som bör övervägas:

 1. Hindradetektering: Installera hinderdetekteringssensorer längs grindens rörelsebana. Dessa sensorer kan upptäcka hinder, såsom fordon eller personer, och stoppa eller omvända grindens rörelse för att undvika kollisioner.

 2. Fotoceller: Använd fotoceller för att övervaka området framför och bakom grinden. Fotoceller skapar en osynlig stråle som, om den bryts, utlöser en säkerhetsåtgärd, såsom att stoppa grindens rörelse.

 3. Nödöppning: Se till att det finns en nödöppningsfunktion för skjutgrinden. Det kan vara en nödutlösarknapp, en manuell vev eller en nödnyckel som gör det möjligt att manuellt öppna eller stänga grinden vid strömavbrott eller andra nödsituationer.

 4. Belysning: Installera tillräcklig belysning runt skjutgrinden för att säkerställa god synlighet, särskilt på natten. Detta hjälper till att minska risken för olyckor och skapar en tryggare miljö för användarna.

 5. Tydlig markering: Markera tydligt området runt skjutgrinden med varningsskyltar, markeringar eller reflekterande band för att informera förare och fotgängare om närvaron av grinden och att vara uppmärksamma.

 6. Utbildning och medvetenhet: Se till att användarna, såsom förare eller anställda, är väl utbildade och medvetna om hur man säkert använder skjutgrinden. Det kan innefatta att förklara korrekt användning, nödförfaranden och varningssignaler.

 7. Regelbunden underhåll: Utför regelbundet underhåll av skjutgrinden för att säkerställa att den fungerar korrekt. Detta kan inkludera smörjning av mekanismer, kontroll av sensorer och eventuell reparation av slitna eller skadade delar.

Wisniowski är en känd tillverkare av grindar och portar, inklusive skjutgrindar. De erbjuder ett brett utbud av produkter som är kända för sin höga kvalitet och pålitlighet. Här är några egenskaper och fördelar med Wisniowskis skjutgrindar:

 1. Högkvalitativ konstruktion: Wisniowskis skjutgrindar tillverkas av högkvalitativa material, såsom stål eller aluminium, som är känt för sin hållbarhet och motståndskraft mot väderförhållanden och yttre påverkan.

 2. Designmöjligheter: Wisniowski erbjuder olika designalternativ för sina skjutgrindar för att passa olika estetiska preferenser och arkitektoniska stilar. Kunder kan välja mellan olika färger, mönster och dekorativa detaljer för att skapa en skräddarsydd lösning.

 3. Smidig och tyst drift: Wisniowskis skjutgrindar är utformade för att erbjuda en smidig och tyst drift. De är utrustade med högkvalitativa rullningsmekanismer och guider som möjliggör jämn och tyst rörelse när grinden öppnas eller stängs.

 4. Säkerhetsfunktioner: Wisniowski lägger stor vikt vid säkerheten i sina produkter, inklusive skjutgrindar. Deras skjutgrindar kan utrustas med olika säkerhetsfunktioner, såsom hinderdetekteringssensorer och fotoceller, för att förhindra kollisioner och skador.

 5. Anpassningsbarhet: Wisniowskis skjutgrindar kan anpassas efter specifika behov och krav. De finns i olika storlekar och utföranden för att passa olika typer av in- och utfarter. Dessutom erbjuder de olika tillval och tillbehör, som fjärrkontroller, kodlås eller integrering med befintliga säkerhetssystem.

Fun fact om industrigrindar Stockholm

Ett intressant faktum om industrigrindar i Stockholm är att de spelar en viktig roll i stadens industriella historia och moderna infrastruktur. Stockholm har genomgått betydande industrietableringar under olika perioder, och industrigrindar har varit en nödvändig del av detta.

Fram till mitten av 1900-talet var Stockholm en betydande industriell stad med fabriker, verkstäder och hamnar som var viktiga för ekonomin. Industrigrindar användes för att ge säkerhet och begränsa tillträde till industriområden och lastplatser. De användes också för att kontrollera in- och utpassage av fordon och arbetsstyrkor.

Idag, trots att många av de gamla industriområdena har omvandlats till bostadsområden eller kontorskomplex, kan man fortfarande se industrigrindar som påminner om stadens industriella förflutna. Vissa av dessa gamla grindar har kanske bevarats som historiska monument eller som en del av arkitektoniska bevarandeprojekt, vilket ger dem ett nostalgiskt och kulturellt värde.

Dessutom har moderna industrigrindar också utvecklats för att möta dagens tekniska krav och säkerhetsstandarder. Automatiserade industrigrindar med avancerade säkerhetssystem används nu för att effektivisera trafikflödet och hantera in- och utpassage på industrianläggningar och lagerområden.

Sammanfattningsvis är industrigrindar i Stockholm inte bara en påminnelse om stadens industriella arv utan även ett exempel på hur infrastruktur och teknik har utvecklats för att möta stadens behov genom åren.

Se våra inlägg på Facebook & Instagram