Om Wellsec

Skjutgrindar

Hitta skjutgrindar i många olika utföranden som passar ditt behov. Våra skjutgrindar har många tillbehör, färgval och mått.

Högkvalitativa skjutgrindar byggda för industriella miljöer

skjutportar

Karaktäristik

Vi på Wellsec har ett brett utbud av grindar för industriella miljöer i olika typer och utföranden. Vi säljer, installerar och utför service på alla typer av grindar. 

Våra skjutgrindar är från det erkända varumärket Wisniowski, som utmärker sig inom kvalitét, design och funktion. De skjutgrindar som vi använder oss främst av är de som är tillämpade för industri: PI, Gardia och Modest. 

Wisniowski Skjutgrind: PI

Information

PI är en serie högkvalitativa skjutgrindar byggda för industriella tillämpningar där kraven på tillförlitlighet är höga.

PI-serien är en självbärande skjutport av hög kvalitet som du kan få i flera olika öppningsmått, ha olika färger och välja med eller utan motorer.

Skjutgrindar

PI 200

Självbärande skjutport avsedd för att stänga av infarter med en bredd upp till 16 meter och vid två sammankopplade portar upp till 24 meter.

Skjutporten finns som manuell och eldriven.

Max bredd

16 m (24 m vid 2 grindar)

Åkskena

200 X 155 mm

Ledram

Tredubbel i manuell port

Färg

Finns i flera

Fyllnad

Finns i flera

PI 130

Självbärande skjutport avsedd för att stänga av infarter med en bredd upp till 9 meter och vid två sammankopplade portar upp till 16 meter.

Skjutporten finns som manuell och eldriven.

Max bredd

9 m (16 m vid 2 grindar)

Åkskena

130 X 115 mm

Ledram

Tredubbel i manuell port

Färg

Finns i flera

Fyllnad

Finns i flera

PI 95

Självbärande skjutport avsedd för att stänga av infarter med en bredd upp till 7 meter och vid två sammankopplade portar upp till 12 meter.

Skjutporten finns som manuell och eldriven.

Max bredd

7 m (12 m vid 2 grindar)

Åkskena

95 X 85 mm

Ledram

Dubbel i manuell port

Färg

Finns i flera

Fyllnad

Finns i flera

Fyllnad

Alla våra skjutgrindar av PI kan man få med olika fyllnad, så att det matchar just ditt behov. Här kan du välja mellan galler, rutor och rörsektioner.

System Duplex — Dubbelt skydd

Kombination av egenskaper som varmförzinkning och pulverlackering har i DUPLEX system en förlängd användningstid för WISNIOWSKIs stängsel. Hela tiden, oberoende på väder, kan vi vara säkra att fastighetsstängsel WISNIOWSKI kommer att se snyggt ut. Användning av RAL-färgpalett ger möjlighet att välja rätt färg på skyddslager av polyester.

Slagportar

Effektivt skydd

Varmförzinkning är en effektiv och ekonomisk teknik både i tillverkningsprocessen och under användningen. Varmförzinkade WISNIOWSKIs stängsel kräver ingen extra ytbehandling under flera år. Under användningsperioden finns det inget behov av att ytterligare rostskydda delarna med dyra rostskyddsmedel som det är i fallet med andra, traditionella stängsel. Förzinkat stål kan återvinnas och skräpar inte ner eller belastar miljön.

Som håller i flera år

Alla delar som ingår i skjutgrinds-serien PI från WISNIOWSKI behandlas på det bästa sättet för att skydda mot rost som förzinkning och pulverlackering. Zinklager fås genom att doppa först kemiskt rengjord konstruktion i flytande zinkbad, det skyddar WISNIOWSKI stängsln mot rostangrepp under flera år.

Beprövade i alla förhållanden

WISNIOWSKI förzinkningsprocess motsvarar europeisk standard SS-EN ISO 1461 som garanterar rätt kvalitet på förzinkade produkter. Zinklager är motståndskraftig mot så väl höga som låga temperaturer samt UV-strålning. Det är tack vare sådana egenskaper som kan garantera mest gynnsamma rostskydd för stålytor.

Wisniowski
Skjutgrind GARDIA

Information

GARDIA-serien är avsedd för att avskilja industri- och bostadsbyggnader. De används även som komponenter för åtkomstkontroll runt lekplatser, förskolor, koloniträdgårdar, fritidstomter och bostadsområden.

GARDIA

GARDIA-serien finns i en manuell och en eldriven version. Den eldrivna versionen lämpar sig framförallt för fastigheter där grinden öppnas och stängs ofta.

Spår

95 X 85 mm

Låspost

Enkel med rullstopp

Fyllning

Vega 2D- eller 2D super

Galler

50 X 200 mm

Färg

Finns i 4 varianter

Wisniowski
Skjutgrind MODEST

Information

MODEST-grindarna är avsedda för att avskilja industri- och bostadsbyggnader. De används även som komponenter för åtkomstkontroll runt lekplatser, förskolor, koloniträdgårdar, fritidstomter och bostadsområden.

MODEST

MODEST-serien finns i en manuell och en eldriven version. Den eldrivna versionen lämpar sig framförallt för fastigheter där grinden öppnas och stängs ofta.

Spår

95 X 85 mm

Låspost

Enkel med rullstopp

Fyllning

Vega B-gallerpanel

Galler

50 X 200 mm

Färg

Finns i 4 varianter

FAQ Skjutgrindar

Skjutgrindar har flera fördelar, inklusive:

 • Optimal utnyttjande av utrymme: Skjutgrindar tar upp mindre utrymme jämfört med svängbara grindar, vilket gör dem lämpliga för platser med begränsat utrymme.
 • Smidig och tyst drift: Skjutgrindar kan öppnas och stängas jämnt och tyst, vilket minskar störningar och ger en bättre användarupplevelse.
 • Långvarig hållbarhet: Skjutgrindar är vanligtvis konstruerade av robusta material som stål eller aluminium, vilket ger dem långvarig hållbarhet och motståndskraft mot väder och yttre påverkan.
 • Anpassningsbarhet: Skjutgrindar kan anpassas efter olika behov och kan utrustas med tillbehör som fordonsdetektorer, fjärrkontroller eller säkerhetssystem för att förbättra funktionaliteten och säkerheten.

Se våra senaste inlägg på Facebook

Det finns olika typer av skjutgrindar tillgängliga, inklusive:

 • Manuella skjutgrindar: Dessa grindsystem öppnas och stängs manuellt genom att skjuta grinden längs en spårning på marken.
 • Motoriserade skjutgrindar: Dessa grindsystem är utrustade med en motor och kan öppnas och stängas med hjälp av en fjärrkontroll eller ett knappsats.
 • Automatiska skjutgrindar: Dessa grindsystem är integrerade med tillträdeskontrollsystem och kan öppnas automatiskt genom att använda identifieringsmetoder som kortläsare eller nummerplåtsdetektorer.

Vid användning av skjutgrindar är det viktigt att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder för att förhindra olyckor och skador. Här är några säkerhetsåtgärder som bör övervägas:

 1. Hindradetektering: Installera hinderdetekteringssensorer längs grindens rörelsebana. Dessa sensorer kan upptäcka hinder, såsom fordon eller personer, och stoppa eller omvända grindens rörelse för att undvika kollisioner.

 2. Fotoceller: Använd fotoceller för att övervaka området framför och bakom grinden. Fotoceller skapar en osynlig stråle som, om den bryts, utlöser en säkerhetsåtgärd, såsom att stoppa grindens rörelse.

 3. Nödöppning: Se till att det finns en nödöppningsfunktion för skjutgrinden. Det kan vara en nödutlösarknapp, en manuell vev eller en nödnyckel som gör det möjligt att manuellt öppna eller stänga grinden vid strömavbrott eller andra nödsituationer.

 4. Belysning: Installera tillräcklig belysning runt skjutgrinden för att säkerställa god synlighet, särskilt på natten. Detta hjälper till att minska risken för olyckor och skapar en tryggare miljö för användarna.

 5. Tydlig markering: Markera tydligt området runt skjutgrinden med varningsskyltar, markeringar eller reflekterande band för att informera förare och fotgängare om närvaron av grinden och att vara uppmärksamma.

 6. Utbildning och medvetenhet: Se till att användarna, såsom förare eller anställda, är väl utbildade och medvetna om hur man säkert använder skjutgrinden. Det kan innefatta att förklara korrekt användning, nödförfaranden och varningssignaler.

 7. Regelbunden underhåll: Utför regelbundet underhåll av skjutgrinden för att säkerställa att den fungerar korrekt. Detta kan inkludera smörjning av mekanismer, kontroll av sensorer och eventuell reparation av slitna eller skadade delar.

Wisniowski är en känd tillverkare av grindar och portar, inklusive skjutgrindar. De erbjuder ett brett utbud av produkter som är kända för sin höga kvalitet och pålitlighet. Här är några egenskaper och fördelar med Wisniowskis skjutgrindar:

 1. Högkvalitativ konstruktion: Wisniowskis skjutgrindar tillverkas av högkvalitativa material, såsom stål eller aluminium, som är känt för sin hållbarhet och motståndskraft mot väderförhållanden och yttre påverkan.

 2. Designmöjligheter: Wisniowski erbjuder olika designalternativ för sina skjutgrindar för att passa olika estetiska preferenser och arkitektoniska stilar. Kunder kan välja mellan olika färger, mönster och dekorativa detaljer för att skapa en skräddarsydd lösning.

 3. Smidig och tyst drift: Wisniowskis skjutgrindar är utformade för att erbjuda en smidig och tyst drift. De är utrustade med högkvalitativa rullningsmekanismer och guider som möjliggör jämn och tyst rörelse när grinden öppnas eller stängs.

 4. Säkerhetsfunktioner: Wisniowski lägger stor vikt vid säkerheten i sina produkter, inklusive skjutgrindar. Deras skjutgrindar kan utrustas med olika säkerhetsfunktioner, såsom hinderdetekteringssensorer och fotoceller, för att förhindra kollisioner och skador.

 5. Anpassningsbarhet: Wisniowskis skjutgrindar kan anpassas efter specifika behov och krav. De finns i olika storlekar och utföranden för att passa olika typer av in- och utfarter. Dessutom erbjuder de olika tillval och tillbehör, som fjärrkontroller, kodlås eller integrering med befintliga säkerhetssystem.