Om Wellsec

Wellsec Blogg

Glaspartier för hemmet eller företaget

Glaspartier i aluminiumprofil

Energieffektivisera med hjälp av rätt glaspartier för ert renoveringsprojekt. Kanske funderar du på att rusta upp bostaden eller företaget med nya glaspartier? Låt oss ta en närmare titt på glaspartier med aluminiumprofil och dess fördelar samt varför vi tycker att de är bra. Aluminiumprofilen är en strukturell ram gjord av just aluminium, ett material känt för sin hållbarhet och lätthet. Materialet erbjuder en rad fördelar som gör dessa fönster och glaspartier till ett utmärkt val för både privatbostäder och kommersiella fastigheter såsom kontorsbyggnader, produktionsanläggningar eller bostadshus. 

 

Glaspartier för bostaden Skjutdörr för hemmet

3 fördelar med aluminiumprofil

  1. För det första är aluminiumprofilen exceptionellt stark och tålig. En del metaller angrips av vatten, luft och frätande syror. Men aluminium klarar sig då den inte rostar utan får istället en hinna som skyddar mot fortsatta angrepp. Aluminium är alltså motståndskraftigt mot korrosion och rost, vilket gör att fönstren behåller sin kvalitet och utseende under lång tid. Detta är särskilt viktigt i miljöer med hög fuktighet eller extrema väderförhållanden.
  2. För det andra erbjuder aluminiumprofilen bra isoleringsegenskaper. Den är utformad för att minimera värmeförlust och luftläckage, vilket innebär att aluminiumprofilens isoleringsegenskaper kan bidra till energieffektivitet. Fortsättningsvis kan detta leda till lägre uppvärmnings- och kylkostnader. Aluminiumprofilens isolerande egenskaper gör också att fönstren kan erbjuda utmärkt ljudisolering, vilket är perfekt för dem som bor i bullriga områden eller längtar efter en lugn och rofylld miljö.
  3. För det tredje ger aluminiumprofilen obegränsade designmöjligheter. Wisniowski fönster och glaspartier finns i olika former och storlekar för att passa olika estetiska preferenser och arkitektoniska stilar. Aluminiumets styrka gör det möjligt att skapa slankare och mer eleganta ramar, vilket ger en större glasyta och maximalt ljusinsläpp. Denna designfrihet ger dig möjlighet att anpassa dina fönster och glaspartier till din egen personliga smak och skapa en unik atmosfär på ert kontor eller till bostaden.  

Hur effektiviserar du energiförbrukningen med aluminiumfönster?

Ett fönsters energieffektivitet mäts i form av u-värde, vilket är ett mått på hur glas, karm samt båge tillsammans isolerar. Fönster med högt u-värde innebär att värmen läcker ut till skillnad från fönster med lågt U-värde som medför bättre isoleringsförmåga och därmed även minskat läckage av värme. Undvik energislöseri och säkerställ att de fönster som levereras inte skapar imma på grund av ett alldeles för lågt u-värde eller släpper ut värme på grund av för högt u-värde. Om man väljer de fönster med lägsta u-värde kan det uppstå imma eller kondens på fönstret vilket gör att utsikten kan skymmas. Därmed tipsar vi om att inte välja det aluminiumfönster med allra lägsta u-värde i första hugg. Vi beräknar u-värdet utifrån glastyp, profil och dimension individuellt för varje projekt. 

Vad är skillnaden på 2-glas och 3-glas?

2- och 3-glasfönster är typer av energieffektiva fönsterkonstruktioner som vanligtvis används i moderna byggnader för att förbättra termisk isolering och minska värmeförluster. 2-glasfönster består av två glasrutor som är separerade av en luft- eller gasfylld glasruta. Mellanrummet mellan glasrutorna, ibland kallat “luftspalten”, fungerar som en isolerande barriär för att minska värmeledning mellan utsidan och insidan av fönstret. Detta hjälper till att minska värmeförluster under kallare perioder och förhindrar även kall luft från att tränga in i rummet. 2-glasfönster kan också ha en beläggning eller en tätning på glasytorna för att ytterligare förbättra isoleringen och minska kondensbildning.

3-glasfönster, som namnet antyder, har tre glasrutor med två luft- eller gasfyllda glasrutor emellan. Det finns vanligtvis två luftspalter mellan glasrutorna, vilket ger extra isoleringsegenskaper jämfört med 2-glasfönster. Det extra glaset och de extra luftspalterna bidrar till att ytterligare minska värmeledning och förbättra fönstrets energieffektivitet. 3-glasfönster kan också ha speciella beläggningar på glasytorna för att minska värmestrålning och ge bättre ljudisolerande egenskaper.

 

Glaspartier för hemmet eller företaget

Är träfönster bättre än aluminiumprofil?

Träfönster kan med åren råka ut för att svälla och därmed ökar risken för att de kärvar när man ska stänga fönstret. I samband med detta kan det även förkomma springor i träfönster. De utgör en större vikt vilket innebär mer påfrestning på fönstret vid öppning och stängning. Fönster med aluminiumprofil är alltså ett underhållsfritt material som inte kräver målning eller särskild behandling för att behålla sin kvalitet, bortsett från om det råkar ut för någon typ av skada som behöver åtgärdas. Vare sig det gäller fasta fönster, sidohängda fönster, vridbara fönster, lut- och svängbara fönster eller lut- och skjutbara glasdörrar så är aluminiumprofil det säkra valet för kvalité, hållbarhet och energieffektivisering. Kontakta oss här för fönster och glaspartier! 

 

Skjutdörr för företaget

Vi har fler inlägg

Mer att utforska