Om Wellsec

Skjutportar

Sugen på en skjutport? Med Wisniowskis produkter, och vår expertis, skapar vi en estetisk, smidig och trygg helhetslösning.

Manuella skjutportar och skjutportar med drift.

skjutportar

Varför välja skjutport?

Den största fördelen med en skjutgrind är att den inte tar upp onödig plats vid öppning och stängning – alltså är den att föredra vid ytor med begränsat utrymme. 

De skjutgrindar som vi erbjuder till våra kunder kan antingen vara manuell eller eldriven. Har du speciella önskemål, som till exempel färg, storlek eller med/utan motor – tveka inte att höra av dig så löser vi det.

Skjutport med
portöppnare

Dess fördelar

Wisniowskis skjutportar har en automatik inuti stålstolpen, en lösning som är den enda i sitt slag på marknaden, och är vad som gör skjutporten unik.

Varför?

  1. I stället för några yttre anordningar, som annars enkelt kan locka till sig en och annan tjuv (och som dessutom förfular stängslet), kan porten beställas med integrerad automatik.
  2. Med det svenska vädrets ovisshet, så behöver du inte oroa dig för mekaniken inuti, eftersom att stolpen skyddar mot detta. Skulle det bli strömavbrott så kan porten frikopplas och öppnas manuellt.

Mönster

Alla våra Wisniowski grindar och portar kan man få i olika mönster så att det matchar just din bostad. Rustikt, modernt, lyxigt eller enkelt – välj det som passar din smak och din stil. 

Rostskydd

Beprövade i alla förhållanden

Wisniowski förzinkningsprocess motsvarar europeisk standard SS-EN ISO 1461 som garanterar rätt kvalitet på förzinkade produkter. Zinklager är motståndskraftig mot så väl höga som låga temperaturer samt UV-strålning. Det är tack vare sådana egenskaper som kan garantera det mest gynnsamma rostskyddet för stålytor.

Slagportar

Effektivt skydd

Varmförzinkning är en effektiv och ekonomisk teknik både i tillverkningsprocessen och under användningen. Varmförzinkade Wisniowskistängsel kräver ingen extra ytbehandling under flera år. Under användningsperioden finns det inget behov av att ytterligare rostskydda delarna med dyra rostskyddsmedel som det är i fallet med andra, traditionella stängsel. Förzinkad stål kan återvinnas och skräpar inte ner eller belastar miljön.

Som håller i flera år

Alla delar som ingår i fastighetsstängsel Wisniowski behandlas på det bästa sättet för att skydda mot rost som förzinkning och pulverlackering. Zinklager fås genom att doppa först kemiskt rengjord konstruktion i flytande zinkbad, det skyddar Wisniowskistängsel mot rostangrepp under flera år.

System Duplex — Dubbelt skydd

En kombination av egenskaper som varmförzinkning och pulverlackering har DUPLEX system en förlängd användningstid för Wisniowskistängsel. Hela tiden, oberoende på väder, kan vi vara säkra att fastighetsstängsel från Wisniowski kommer att se snyggt ut. Användning av RAL-färgpalett ger möjlighet att välja rätt färg på skyddslager av polyester.

FAQ skjutportar

En skjutport är en typ av garageport som öppnas och stängs genom att glida horisontellt åt sidan istället för att fällas upp eller ned. Den består vanligtvis av flera sektioner som är monterade på en spårmekanism. När porten öppnas skjuts sektionerna åt sidan längs spåret för att skapa en öppning.

Se våra senaste inlägg på Facebook

Skjutportar kan tillverkas av olika material, men de vanligaste är stål, aluminium och trä. Stål är populärt på grund av dess hållbarhet och säkerhetsegenskaper. Aluminium är lättare och korrosionsbeständigt. Träportar ger en varmare och mer traditionell estetik.

En av fördelarna med skjutportar är att de inte tar upp takutrymme eller utrymme inne i garaget, vilket är fördelaktigt om du har begränsat utrymme. De är också lämpliga för garage med en ojämn markyta. Skjutportar kan vara robusta och erbjuda extra säkerhet.

En säkerhetsfunktion som rekommenderas för skjutportar är närvarodetektering, vanligtvis genom användning av fotoceller. Detta gör att porten stannar och går tillbaka om den upptäcker hinder under öppnings- eller stängningsprocessen. Det kan också finnas säkerhetslås eller kodsystem för att förhindra obehörig åtkomst.

Ja, det är möjligt att automatisera en skjutport med en garageportöppnare. En professionell installation av en garageportöppnare kan göra det möjligt att öppna och stänga skjutporten med en fjärrkontroll eller en knapp på väggen.

För att säkerställa långvarig prestanda hos en skjutport, bör du vidta följande underhållsåtgärder:

  1. Regelbunden rengöring: Rengör porten regelbundet med mild tvållösning och vatten för att avlägsna smuts och skräp. Undvik starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel som kan skada ytbeläggningen.

  2. Smörjning: Smörj de rörliga delarna, inklusive hjul, spår och gångjärn, med ett smörjmedel som är specifikt avsett för garageportar. Detta hjälper till att minska friktionen och säkerställa smidig drift.

  3. Inspektion av mekanismer: Regelmässigt inspektera och justera spåren och hjulen för att säkerställa att de är i gott skick och rätt justerade. Kontrollera också gångjärnen och eventuella fjädrar för slitage eller skador.

  4. Kontroll av säkerhetsfunktioner: Testa regelbundet säkerhetsfunktionerna på skjutporten, som fotoceller eller närvarodetekteringssystem, för att säkerställa att de fungerar korrekt. Se till att de reagerar på hinder genom att stoppa och gå tillbaka.

  5. Rengöring av spåren: Håll spåren fria från smuts, löv eller andra föremål som kan blockera rörelsen. Använd en borste eller dammsugare för att rengöra spåren regelbundet.

  6. Kontroll av säkerhetslås och kodsystem: Om din skjutport har säkerhetslås eller kodsystem, kontrollera regelbundet att de fungerar korrekt och byt ut batterierna om det behövs.

  7. Professionell service: Vid behov, anlita en professionell tekniker för att genomföra en grundlig inspektion och underhåll av din skjutport. De kan identifiera eventuella potentiella problem och utföra nödvändiga reparationer eller justeringar.

Fun fact om Skjutportar:

En fun fact om skjutportar är att de faktiskt har använts i flera århundraden och har en rik historia. Ursprungligen användes skjutportar som en försvarsmekanism för att skydda borgar och befästa städer. De var konstruerade för att vara tunga och svåra att forcera, vilket gjorde det svårt för fiender att tränga igenom.

En intressant aspekt av skjutportar är deras mekanism för att öppna och stänga. Traditionellt sett var skjutportar utrustade med stora metallspår på marken och en tung port som kunde skjutas åt sidan för att öppnas. För att underlätta för människor att öppna porten kunde de vara försedda med hjul eller bärare som gjorde det möjligt att skjuta porten åt sidan med relativ lätthet.

Med tiden utvecklades dock skjutportarna till mer av en estetisk funktion i stadsplaneringen. Idag är de populära i bostadsområden och industriområden där de används för att ge en säker och bekväm åtkomst till fastigheter. Skjutportar kan vara elektriska och öppnas och stängas med hjälp av fjärrkontroller eller kodlås.

Så nästa gång du ser en skjutport, kan du tänka på dess historiska betydelse och hur den har utvecklats från en försvarsmekanism till en praktisk lösning för säkerhet och bekvämlighet.